Stílusos Férfi 2014.03.10. 13:41

Férfi cipő kisokos

A férfiak elegáns és stílusos megjelenésének egyik legnagyobb barátja, vagy éppen ellensége a lábbeli. A megfelelően kiválasztott lábbeli minden outfitet megváltoztat, magasabb szintre emel. A Stílusos Férfi küldetése, hogy - bár az igazán finom míves lábbelik kézzel készültek bőrből valahol egy olasz manufaktúrában - olyan irányvonalakat adjon, amelyek mentén azok is lehetnek stílusosan öltözöttek, akiknek kisebb költségvetésből kell gazdálkonia. Szóval használjátok ezt a tartalmat irányadásként, nézzetek szét alaposan, nem kell mindennek bőrből lennie, ma már nagyon jó minőségű műbőrök vannak, a bőrcipők árának harmadáért. Nem akarom túl hosszúra húzni, mert se ti, se én nem érek rá egész nap egy blog előtt ülni.

Íme hát a típusok:

shoes_two.jpg

shoes_one.jpg

A képek forrása: Scarosso

A legalapvetőbb három cipő egy fekete Chelsea Boot, egy natúrbarna Jodhpur Boot és egy sötétbarna, esetleg sötétkék nubuck (suede) Derby. Ezek mellett alkalmi cipőnek egy fekete, fényes bőrből készített díszítetlen Oxford dukál, persze csak azoknak, akik rendszeresen hordanak öltönyt, vagy komolyabb társasági outfitet (Tuxedo-t például).

Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy én még nem költöttem egyetlen elegánsabb cipőmre sem négy számjegyűnél nagyobb összeget (vagyis egyik sem volt drágább tízezer forintnál). Ez részben szerencse (egy sötétkék nubuck S'Oliver Derby esetében mindenképpen), részben pedig alapos körbejárás eredménye. Nekem megér 10-15 ezer forintot, hogy két-három órámat néhány évente egyszer rászánjam erre...

Üdv és "dress better, be better"!

A Stílusos Férfi

stilusosferfi@gmail.com

Címkék:bőr monk derby oxford műbőr lábbeli férfi cipő suede jodhpur loafer stilusosferfi chelsea boot nubuck Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr25852625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása