Stílusos Férfi 2014.03.11. 12:31

Ezért ne vegyél sz@rt, avagy konzumidiótának lenni gáz - esszenciális gondolatok

A helyzet az, hogy ez nálunk és innen keletre divat csak igazán. Bemegyünk a kereskedésbe és megvesszük a legtetvesebb új kocsit, órát, telefont, csak mert új, meg fancy volt a reklámja a Blikkben. Viszont elárulom kispajtás, hogy ennek sürgősen vess véget, mert nem elég, hogy vizuálisan teleszarod a környezetedet még egy csomó hulladékot is termelsz, mert ezeket a szarokat bizony ki fogod dobni igencsak hamar... Nem jut el az agyadig, hogy vannak dolgok, amelyeket használtan is jobban megéri megvenni, mint a legtöbb másikat újonnan. Nekem így vannak könyveim, iPhone-om, Zegna ingem, igazi hernyóselyem nyakkendőim, remek és persze stílusos (:D) mechanikus karóra-gyűjteményem és sorolhatnám. A vintage vagy használt cucc nem gáz, a ronda drága és rossz minőségű holmi az. Vettél egy Fossil kvarcórát 100 ezerért és erre most rohadt büszke vagy. Elárulom, vannak helyek, ahol ennyiért már kézi felhúzású Omegát lehet kapni, csak éppen az 1940-es évekből (Boom headshot!). Vettél valami csilli-villi új autót, én a helyedben megnézném mennyi egy 8 éves XJ8-as, vagy egy 2006-os 3.2 fsi A6 mostanság...

Egy szó mint száz, aki túlfogyaszt az a gáz, nem aki újra régi dicsfényébe hoz dolgokat. Stílusos legyél, ne divatmajom! Tanuld meg miből kell újat venni és miből nem, mi éri meg és mi nem! Járj utána, mert konzumidiótának lenni iszonyú gáz! Ezt rohadtul vésd az agyadba!

Üdv és "reuse, upcycle"!

A Stílusos Férfi

stilusosferfi@gmail.com

Címkék:iphone pazarlás karóra fossil konzumidióta zegna kvarcóra stilusosferfi esszenciális gondolatok stílustalanság audi a6 3.2 fsi jaguar xj8 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr985853975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása