Stílusos Férfi 2014.03.19. 12:38

Nadrág guide

A nadrág az outfitben olyan, mint a dobos egy jazz-zenekarban. Szinte sosem róla nevezik a kvartettet, de még Dave Brubeck sem tudna tökéletes zenét játszani egy hibátlan dobos nélkül. Éppen ezért érzem úgy, hogy igazából minden ruházati összeállítást a nadrágból kell elindítani. A nadrághoz kell inget, a nadrághoz kell cipőt és övet, a nadrághoz kell zakót választani. A harmónia kiinduló pontja, egyszóval igencsak fontos része ruhatárunknak.

Alapvetően a most felsorolt alap nadrágok a business casual kategóriába kerülnek, az öltönyökről még később lesz szó.

Minden férfi, de talán minden női ruhatár alapja is egyértelműen egy tökéletes szabású denim farmer. A farmer az, amiből én nem veszek olcsót, és a drágábbak között sem mindegyikre mondhatom rá nyugodt szívvel, hogy megérte a kifizetett pénzt. Tudom, ez is olyan, mint az iOS vs. Android, vagy a Mac vs. Windows (bár szerintem egyik sem kérdés :D), itt is megvan a Levis's vs. Wrangler és persze esetleg a Lee. Én évekig hordtam ezerféle Levi's farmert, és valahogy mindig volt valami gond velük. Aztán egyszer vettem egy Wrangler Texas Stretch-et és minden megváltozott, én megtaláltam a tökéletes farmert. Persze ezt mindenki döntse el maga. Alapszabály, hogy szűkebb legyen az alsó szára, hogy jól kiemelje a hozzá leginkább passzoló chelsea boot formáját. Ne legyen túl hoszzú, mi nem koptatjuk fel a farmerünket, nem attól vagyunk f@sza gyerekek. Azt is lehet hordani stílusosan egy DC-vel és egy designer pólóval persze. És semmiképpen, de tényleg semmiképpen ne legyen bokavillantó, még loaferrel sem... A színe legyen sötét tónusú denimkék, semmiképpen sem javaslom a túl világos farmereket, femininné teszi az outfitet, de komolyan...

A másik alapvető darab, egy kifejezetten szűk szabású olíva színű farmer. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy gyakorlatilag minden ing és zakó színhez nagyon megy, és egy fokkal formálisabb a denim farmereknél. A szűk szár pedig nemcsak trendi, hanem kifejezetten jól is néz ki. És felejtsétek el a répagatya szöveget, mert ez nem az... :D

skyfall_berlin_james_bond_new-on-tour-de.jpg

Forrás: New-on-Tour.de

A harmadik egy sötétszürke nadrág, lehetőleg valamilyen gyapjú-blend. Ennek azért van értelme, mert egy fehér inggel, egy sötét nyakkedővel és egy fekete pulóverrel az egyik legjobb fél-formális viseletet adja. Karbantartott fizikumon persze. MIndezek mellett az átmeneti, vagy a nem túl hideg téli időben egy fokkal világosabb gyapjú zakóval ez az outfit igazi arisztokrata szereléssé avanzsál. Érdemes kipróbálni.

Én nagyon ajánlom a manapság amúgyis eléggé divatos vörösesbarna canvas nadrágokat is. A navy blazer-nek kifejezetten jó barátja, ennek se legyen bő a szára, bár itt nem feltétel a kifejezetten szűk szabás. Legyen olyan, mint a denim farmerünk. Mindezek mellett ezerféle kombóban lehet hordani az amerikaitól (fehér alapon kockás slim fit flaneling nem betűrve, feltűrt ujjal), a németen át (sötétkék slim fit vékony inggel és feltűrt ujjal) egészen a krikettig (piquet pólóval, amin nincs b@szott nagy Ralph Lauren lóóóóó... :D).

Akinek maradt még zséje, az befizethet egy kiváló bézs, vagy világosszürke chinora (egy világoskék inggel a legjobb nyári viselet), meg egy ugyanolyan nadrágra, mint az olívazöld, csak feketében...

Alapjában véve ezekre lesz szükségünk, ha van elég ingünk és minimum két zakónk (egy tweed és egy navy blazer) pár szürkeárnyalatos pulóverrel.

Üdv és "dress better, be better"!

A Stílusos Férfi

Címkék:nadrág farmer gyapjú zakó blend denim tweed chino stilusosferfi navy blazer olívazöld stílus tanácsok Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr65868988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása