Stílusos Férfi 2014.03.23. 13:52

Vajon ki lesz a következő Bond?

Aki egy kicsit is követi a Bond-franchise történéseit, az tudja, Daniel Craig "öregecskedő" atavisztikus karaktere kezd egy cseppet megfakulni. Ez azért is érdekes, mert a sorozat elméleti első és második részeiben debütált (Casino Royale és a ráépülő Quantum of Solace), és pár évvel később a gyakorlatilag legfrissebbel folyatta. Annyi biztos, hogy még minimum egy, de inkább két alkalommal lesz ő James Bond. Csakhogy, a jövőre érkező Bond 24 és az utána pár éven belül vászonra kerülő 25 után a sokak által kellemes meglepétésként konstatált "izom-Bond" egyszerűen ki fog öregedni a vonatokon és háztetőkön ugrálásból. Ez van Daniel, az élet megy tovább...

olympus_has_fallen_poster-13.jpg

Forrás: Olympus Has Fallen

Gondolom nem lepek meg senkit azzal, hogy nagyon komoly Ian Fleming rajongó vagyok. Eredetileg a fleming-i értelemben vett 007-es karatker egy kicsit pojácás, hatásosan dacos, az utolsó szögig finomra csiszolt brit sztereotípia. Ehhez képest a legsikeresebb Bond-ok a vásznon pont nem ezt a karaktert hozzák, vagyis nem teljes egészében. Gondoljunk csak a legjobb Bond filmnek tartott In Her Majesty's Secret Service című George Lazenby nevével fémjelzett Bond-ra, vagy a kicsit keményebb Sean Connery Bondokra a sok közül és persze Daniel Craig-re... Ehhez hűen a produceri stáb és a franchise tulajdonos (akik értelemszerűen többé-kevésbé átfedésben is vannak) szerintem kifejezetten ezt a Daniel Craig-gel újrakezdett vonalat folytatja. Csakhogy, elég komoly szentségtörés is elképzelhető a jövőben. Miss Moneypenny esetében nem volt zavaró, hogy levették a klasszikus angol középhölgy karakterét és helyére egy Naomi Harris típusú feketepárducot emeltek. Ez akkor bejött, ám ezen felbuzdulva Broccoliék rögtön Idris Elbáig nyújtották a fantáziájukat. Nem tudom, hogy pletyka-e, de Naomi Harris szívesen látná a vásznon Elbát. Én viszont kicsit óckódom attól, hogy egy dedikált rapper (aki amúgy tényleg zseniális színész) öltse magára a Tom Ford-ot és az Omegát.

Idris-Elba.jpg

Forrás: Angiereview.com

Ellenben a számos más, közönség által feldobott ötlet közül, kicsit részrehajló módon kiemelnék két embert. Az egyik a sokféle karakterben bizonyított, korban pont beérkező Michael Fassbender. A másik egyértelműen Gerard Butler. Csakhogy, lassan öregedő arca és karaktere ellenére Butler egyidős Craig-gel. Én személy szerint a rációt Fassbender-ben látom. Ugyanis egy szűk tizessel fiatalabb a regnáló Bond-nál (és így értelemszerűen Gerard Butler-nél is). Ráadásul Leonidas vagy a Gamer karaktere ellenére azért egy szmokingos Butler inkább pojácás, mint kemény, ami mostanában jellemző a Bond-okra (éppen ezért beszélnek sokan Sam Worthington-ról is, bár szerintem Worthington túl fiatalos és túl actionhero egy kerek Bond karakterhez). Én ennek ellenére pont emiatt a pojácás felhang miatt szavaznék Butler-re. Szerintem beleférne, más ma a mozi, mint tíz éve volt. Sokan feldobtak még Christian Bale nevét is (hiszen mind tudjuk hogyan áll neki a fekete...), aki szerintem még Daniel Craig-nél is kevésbé jóképű, ami azért alap 007-es skill (bár korban és tehetségben éppen beférne a képbe).

Marad tehát a realitások szempontjából éppen jó overall rating-gel bíró Fassbender. Aki mit ad Isten, éppen pózolt is kicsit, hátha (tudom, lehet hogy Photoshop)...

Fassbender_bond.jpg

Forrás: Locuria.com

Címkék:007 Christian Bale Omega Tom Ford Gerard Butler Sam Worthington Naomi Harris Michael Fassbender James Bond Daniel Craig Idris Elba Ian Fleming George Lazenby stilusosferfi Moneypenny Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr925874133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása