Stílusos Férfi 2016.11.20. 15:46

LUCLEON RFID-blokkolós pénztárca: Kurrens téma a javából...

Korunk egyik szinte a társadalom minden tagját érintő problémája, a végtelen behálózottság és az ebből fakadó meglehetősen sok biztonsági kiskapu. Azt most hagyjuk, hogy természetesen folyamatosan megfigyelés alatt vagyunk, nem akarok paranoid "nagy testvér figyel minket" stílusban élni. Egyszerűen tudomásul veszem és kész, úgysem tehetek ellene semmit. Sajnos. Ám vannak dolgok, amik jobban zavarnak. Például a legtöbb kulcsnélküli beléptető rendszer, és néhány fizetési rendszer is RFID azonosítással működik, nem beszélve bizonyos okmányokról, például biometrikus útlevelekről. Ez a rendszer elviekben sem jobb semmivel egy kulcsos, vagy kódos nyitási szisztémánál, mindössze talán kényelmesebb és a belépés regisztráláshoz praktikusabb. Nem vagyok a rádiófrekvenciás alapú vezetéknélküli beléptető rendszerek szakértője, így nem is mennék bele annyira a téma technikai rejtelmeibe, elvégre ez mégiscsak egy stílusblog, vagy mifene, még ha régen is posztoltam, na…

lucleon_rfid_blocking_wallet_1.jpg

A kérdés szakavatott ismerői szerint relatíve egyszerű olyan leolvasót összedobni, akár otthon is (a megfelelő felszereléssel és eszközökkel persze), amellyel észrevétlenül össze lehet gyűjteni egy zsúfolt buszon, aluljáróban, szűk keresztmetszetnél áthaladóktól vagy utazóktól a táskák alján lapuló kártyák kódjait. Durva. De nem kell kétségbe esni. Vannak erre a problémára egészen stílusos megoldások. Ma ezek közül a Lucleon márka RFID-blokkolós (vagyis pont a fenti problémák ellen védő) mini-pénztárcáját mutatnám be. Azért mini, mert én személy szerint ki nem állhatom a klasszikus férfi pénztárcák méretét. Szóval nézzük a cuccot:

lucleon_rfid_blocking_wallet_4.jpeg

A 10x8 centis tárca nekem fekete színben kellett, ez mindenhez megy. Én nem hordok magamnál ilyen-olyan klubkártyákat. Két bankkártya, a szokásos okmányok, összesen 6 kártyát tartok magamnál. A tárca amúgy kis méretei ellenére 9 kártyát is befogad. Lesz lehetőségem bővülni… :D van benne egy pici cipzárral zárható aprópénzes rész, amit én nem erre használok, hanem a kicsi és elvesztésre hajlamos cuccok tárolására (például mandzsettagomb, óra push-pin, ilyesmi).

lucleon_rfid_blocking_wallet_3.jpeg

A papírpénzes része sajnos fél centivel keskenyebb a magyar forintnál, így csak félbehajtva lehet beletenni. Viszont a pénztárca így kicsi marad. Akinek ez problémát jelent, vannak a cégnél ennél nagyobb RFID-blokkolós bőr pénztárcák is. Az Euro belefér, az a lényeg.

lucleon_rfid_blocking_wallet_2.jpeg

Az egész tárcát egy patentos pánt zárja a kinyílás ellen. Erről megjegyezném, hogy a webshop képén látható nyitott patentes megoldás helyett egy fokkal szofisztikáltabb, rejtett patentos változatot kaptam kézhez, aminek kifejezetten örültem. Kívülről a tárca diszkrét, finom, sima felületű bőrből készült, ami selymes, egyelőre nem mutatja érzékeny mivoltát, nem sérül a bőr felülete az átlagnál jobban. Viszont a kiváló minőségű bőr (érzetre olyan shell cordovan féle, persze árából látszik, hogy nem az, de valódi és nagyon finom bőr, kiváló bőrillattal) miatt nagyon drágának hat. Majdnem olyannak érződik, mint a szofisztikáltabb Berluti Ebéne széria pénztárcái. Annyi különbséggel, hogy ez nem 1000€. A külsejébe stampolt centis átmérőjű, kerek, oroszlánfejes LUCLEON logó igencsak jól mutat. Többen is megjegyezték, hogy cool az oroszlánfej a tárcámon. Gondolom a név egy Luc Leon nevű üksétől származik, nem tudom… :D

Sokkal többet nem lehet róla mondani, talán csak annyit, hogy az RFID-kártyákat tényleg blokkolja. Pont. Ez így karácsony előtt amúgy egészen komoly kérdés, mert megszaporodnak a visszaélések és lopások a nagy ünnepi bevásárló tömegek miatt.

Amúgy meg egy kiváló minőségű, ritka méretben is kapható frankó pénztárca, minőségéhez és tudásához képest jó áron. Én a TrendHim webshopjában néztem ki magamnak. Utólag is nagy köszönet nekik, nagyon kedvesek a kérdésekkel, kérésekkel kapcsolatban. Az árát nem mondtam még: 16.359 Forint. Egy RFID visszaélés sokkal-sokkal drágább is lehet! Nagyon megéri.

https://www.trendhim.hu/kartyatartok-penztarcak-c.html

Címkék:bőr rfid pénztárca lucleon rfid blokkoló trendhim Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr5611976620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása