Stílusos Férfi 2017.01.05. 18:56

TARTÓS TESZT: EverShade Wayfarer (matt) napszemüveg

Egy ideje már nyúzom a TrendHim-től kapott Lucleon pénztárcát is gond nélkül, most kitérnék a csomag másik tartalmára, a matt fekete EverShade Wayfarer-re is.

Az alap Wayfarer az egyik legnépszerűbb nagy napszemüvegmárka, a Ray-Ban 1956 óta gyártott méregdrága ikonikus luxusterméke. Egy Handmade in Italy Luxottica napszemüveg manapság nem nagyon csúszik 100€ alá, de inkább a 200€ környéki tartományban mozog (üveglencsés polarizált acetát keretes Persol inkább 250-300€ és fölötte). Aki nem a brandet, csak a designt keresi, annak gyártják (na persze nem Olaszországban) a funkcionálisan és formában is közel álló "disposable luxury" cuccokat. Ezek nagyon kicsi részletekben átdolgozott termékek (mint amilyen például a Rolex Submariner-nek a Squale 1545 Maxi az ár kb. huszadáért), melyek a lényeget tekintve nem sokban térnek el az eredetitől, de mégsem hamisítványok, vagy replikák, csak simán nem akkora műgonddal valamelyik nyugat-európai társadalomban kézzel összeszerelt műremekek. Az ilyen cuccokat homázsnak szokás szakszerűen nevezni. A homázs pedig általában 1/10 árban és 7/10 minőségben. Aki tehát nem keresi az eredetit minden viszonylatban, annak tökéletesen megfelelnek.

img_2114.JPG

Márpedig ez a 7/10 szabály az EverShade cuccára is igaz. Semmi fakszni, full műanyag (a lencse is, ami persze a keret mellett szintén elérhető több színben is), tudja, amit kell. UV400 jól szűr, elérhető kis felárral (+2060 Forint) polarizált változatban is. Fém zsanérok. Matt felület (elérhető fényes változatban is). Ami tetszik, hogy tök normális áron kapok egy ikonikus formájú napszemüveget, jó UV szűréssel, strapabíró, fejhez széltében hozzáálló rugós zsanérokkal.

Ami nem tetszett benne, hogy a lencse könnyen karcolódik (mint minden műanyag lencsés szemüvegnél), és lehetnek benne pici optikai imperfekciók (az enyémben vannak, ami gondolom cserével orvosolható (teljes szemüveg csere kérése), csak én nem vesződtem a postázással). A másik, hogy kicsit laza lett az egyik zsanér, ami 0 kilométeres állapotában nem volt, vagyis valószínűleg az én hibám, mert rendszeresen zsebre teszem.

Tok nincs hozzá (csak egy nagyon kicsi textil tasak, ami gyakorlatilag használhatatlan), így ha nincs tok otthon, érdemes beszerezni valahonnan, mert így baromi gyorsan amortizálódik.

img_2117.JPG

Összességében ennyi pénzért lukratív üzlet a cucc. Egy alap Ray-Ban áráért 6-8-10 ilyet kap az ember a polarizált változatból. Vagyis mondjuk a 3-4 nekem tetsző színből két-két garnitúrát. 6-8 napszemcsó még tokok nélkül is vagy 8-10 évig bírja. És még egy üveglencsés luxusnapszemüveg sem tart ki folyamatos használat mellett 10 évig. Azoknak ajánlom, akik tudják, hogy a stílus nem pénz kérdése, főleg nem Kelet-Európa és a Balkán eme sajátságos metszethalmazában, ahol igazán minőségi inget például a méretes szabón kívül lényegében csak a Hádában kapni kilóra… :D

Verdikt: Szerintem kifejezetten jó. Persze nem Ray-Ban, nem tökéletes. Amit kell, azt tudja, sokféle változatban jó áron elérhető. Kifejezetten ajánlom azoknak, akik gyorsan amortizálják a napszemüvegeket és nincs kedvük letejelni a gigászi volument egy Luxotticáért.

Innen van 5699 pénzért (nem polarizált): https://www.trendhim.hu/catalogsearch/result/?q=wayfarer

Gyorsak, rendesek. Innen vegyétek. Jó cég.

Címkék:napszemüveg wayfarer trendhim evershade Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stilusosferfi.blog.hu/api/trackback/id/tr3212101299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása